Дадохме успешно начало на проекта “GoOutThere! Outdoor Challenge”!

Нашият проект “GoOutThere! Outdoor Challenge” (в превод: „Излез навън! Предизвикателства на открито“ или накратко „GOT OUTDOOR“ стартира успешно с първата си международна среща на екипите на партньорите във Варна, България. По време на стартиращата среща бяха разгледани всички детайли, свързани с изпълнението на проекта и беше обсъден подхода за реализацията на дейностите му. Сдружение „Експертен Пул – България“, заедно с Eprojectconsult – Istituto Europeo di Formazione e Ricerca – Италия, UDRUZENJE GLAS GRUPA LIBERALNIH AMBICIOZNIH I SOLIDARNIH (GLAS) – Сърбия и EVROPAIKI POLITEIA („Kallipolis“) – Гърция, работят съвместно по реализацията му.

„GOT OUTDOOR“ е проект, чиято цел е да улесни и насърчи физическата активност на открито за възрастни, чрез различни преживявания, представящи чудесата на европейските планини и природа.

Проектът е посветен на създаването на приключения и предизвикателства за възрастни хора (18-69), за да ги мотивира да се впуснат сред откритата природа, като отговор на все по-тревожната статистика, свързана с липса на каквато и да е физическа активност сред тези групи.

Поредица от събития ще бъдат организирани в 4 европейски страни през идната 2023 година – България, Италия, Сърбия и Гърция, даващи възможност лица от целевите групи да изживеят приключения на открито или да предизвикат себе си. Ключова дейност по проекта е изграждането на онлайн платформа, която ще позволи на всеки да създава и споделя приключения от своя край, насърчавайки физическата активност и промотирайки местната природа.

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.