Заключителна международна среща в рамките на проекта DIY Digital Education, Атина, Гърция

Нашите партньори от Гърция – European Republic, любезно ни посрещнаха в Атина, където проведохме заключителната среща по проекта 2020-1-BG01-KA226-VET-095210 „DIY Digital Education“, подкрепен от Програма „Еразъм+“.

Дискутирахме финалните етапи и необходимите дейности за успешно приключване на проекта и допълнителното разпространение на резултатите. Направихме функционален преглед на платформата https://digitaledu.expertpool.bg/, обсъдихме реализацията ѝ и перспективите ѝ за развитие.

Всички заинтересовани страни са добре дошли да използват инструментите за самооценка и валидация, достъпни на платформата напълно безплатно. Приканваме ги и да преминат специализираните модули от самостоятелният онлайн отворен курс (SPOOC), за да разберат как могат да използват референтните рамки DigCompOrg и DigCompEdu в практиката си и как биха могли да се възползват от предимствата на „отворените цифрови значки“ в обучителния процес.

Картата на проекта е достъпна на следната връзка: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2020-1-BG01-KA226-VET-095210