Опознаване на дивата природа: Инициативата GoOutThere отвежда участниците в Сицилия

Остров Сицилия се превръща в крайна дестинация за участниците в „GoOutThere: Предизвикателства на открито“. Това четвърто събитие, финансирано от програмата „Еразъм+“ – СПОРТ, включва вълнуващи приключения в националния парк „Неброди“ в Сицилия, Италия. Най-високият връх в парка – Монте Соро, се издига на 1847 метра надморска височина. Планините Неброди са и дом на рядкото черно прасе Неброди.

Участниците ще се отправят на пътешествие от 15 до 18 юни, като основните дейности са предвидени за 16 и 17 юни. Любители на природата от Гърция, България, Сърбия и Италия ще се включат заедно в проектните дейности, прегръщайки красотата на околните пейзажи.

„GoOutThere: Outdoor Challenges“ има за цел да популяризира и насърчи здравословния начин на живот, потопен в природата, сред хората на възраст от 18 до 69 години. Инициативата включва вълнуващи приключения, планински експедиции и посещения на забележителни места, като всички те имат за цел да насърчат здравословният начин на живот и по-дълбоката връзка с природния свят.

Проектът е резултат от съвместните усилия на партньорски организации, сред които „Сдружение Експерт Пул“ от България, Eprojectconsult – Istituto Europeo di Formazione e Ricerca от Италия, „Сдружение ГЛАС“ от Босилеград и „Europaiki Politeia (Kallipolis)“ от Гърция. Заедно те работят усърдно, за да гарантират успеха на проекта, като насърчават страстта към природата и създават незабравими преживявания за участниците под формата на гамификация на приключенията и предизвикателствата на открито.

Комбинацията от адреналинови дейности, спиращи дъха пейзажи и споделена страст към природата обещава да превърне този етап от инициативата „GoOutThere“ в незабравимо преживяване за всички участници.

За повече информация и как да се включите в инициативата се обръщайте към нашите партньори от EProject тук: https://eprojectconsult.com/go-out-there-outdoor-challenge-in-sicily/

„GoOutThere! Outdoor Challenge“

Проектът „GoOutThere! Outdoor Challenge“ е уникална възможност за хората да излязат навън, да опознаят природата и да предизвикат себе си.

Проектът е посветен на насърчаването и улесняването на физическата активност на открито за възрастни и има за цел да мотивира хората да изследват красотата и чудесата на европейските планини и природа чрез поредица от приключения и предизвикателства.

По проекта работят съвместно партньорски организации, с Координатор Сдружение „Експертен Пул – България“, Eprojectconsult – Istituto Europeo di Formazione e Ricerca – Италия, UDRUZENJE GLAS GRUPA LIBERALNIH AMBICIOZNIH I SOLIDARNIH (GLAS) – Сърбия и EVROPAIKI POLITEIA (Kallipolis) – Гърция.

Повече информация може да откриете на сайта www.gotoutdoors.eu и на страниците на партньорите.

Отказ от отговорност: Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.