Заключителна международна среща в рамките на проекта Creativity Crowd

Дигиталната креативност и свързаните с нея цифрови умения бяха основната тема на заключителната международна партньорска среща на проекта Creativity Crowd, във Варна, България.

Проектът е насочен към ключовите дигитални предизвикателства, породени от Covid-19 – цифрова трансформация и интелигентно използване на цифрови средства в креативните дейности. Съвместният ни екип в партньорство с Институтът за приложни медийни технологии и култура M2C към Университета за приложни науки в Бремен (M2C INSTITUT FUR ANGEWANDTE MEDIENFORSCHUNG GMBH) / Германия, и Европейският институт за обучение и изследвания Eprojectconsult / Италия, вече повече от работи по инструменти и ресурси, свързани с дигиталните компетентности и креативност.

Обсъдихме финалните етапи и необходимите дейности за успешно приключване на проекта и допълнителното разпространение на резултатите. Обсъдихме https://digicomp.expertpool.bg/ – нашата платформа, където сме събрали на едно място всички проектни резултати. Насърчаваме всеки създател на креативно съдържание да я посети и тества своите дигитални умения 😊

Креативно Coworking & Maker Пространство – наш домакин

Във Варна имахме възможността да проведем срещата си в едно от най-тематичните места, свързани с дигиталните умения – Innovator. То се оказа първото по рода си maker и coworking пространство във Варна, където тех ентусиасти, дизайнери, създатели, иноватори, хора на изкуството и всеки фрийлансър, могат да се срещнат, работят и взаимодействат в перфектната за това среда. Иноватор се намира в творческия квартал на Варна – „Таляна“ и предлага най-добрата работна атмосфера за различни професионалисти. Мястото наистина ни предложи подходящата среда да обсъдим заключителните детайли и задачи по проекта. Съветваме всяка дигитална креативна личност, независимо от попрището, да отскочи и усети средата!

За финал…

Очаквайте скоро още информация за проектните ресурси, посветени на дигиталните компетентности и креативността. Дерзайте и създавайте, технологиите са ключ към необятното!