Насърчаване чувството за принадлежност към Европа и по-активно гражданско участие

На 24.11.2018 г., в 10:00 часа, в конферентната зала на х-л Бест Уестърн Сити (гр. София) сдружение „Експертен Пул – България“ организира събитие на тема „Youth space: why voting is important?“. Участие ще вземат заинтересовани лица от България и партньорските страни Полша, Албания, Португалия, Литва, Испания, Естония, Германия, Гърция и Италия.

В рамките на събитието представители от Информационното бюро на Европейския парламент в България и НПО сектора ще запознаят участниците с темата за предстоящите избори за ЕП и защо е от решаващо значение демократичното участие. Основен акцент ще бъде поставен върху младите хора и начините за насърчаване на тяхното активно гражданство. Подробна програма на събитието може да откриете тук.

Дейността се организира по проект 601141-CITIZ-1-2018-1-BGCITIZ-CIV „Vote 4 Your Europe” с финансовата подкрепа на програма „Европа за гражданите“ 2014-2020 г.

Повече информация за събитието може да намерите на сайта на проекта.

 

Настоящата публикация отразява единствено позицията на съставителя. EACEA и ЕК не са отговорни за употребата на съдържащата се в публикацията информация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *