Онлайн курсове на тема планини

 

Натовареното съвремие, работният стрес, общественото осъзнаване на човечеството в световен мащаб, насърчиха жаждата за досег с природата – практическото опознаване и преживяване, както у нас, така и в редица други страни. Основен инструмент за успешния и устойчив досег на човека до природата, вече приоритет на редица стратегически общоевропейски и национални документи, е приключенският туризъм.

Повишеното ниво на инциденти в планината, липсата на основна планинарска култура у много от ентусиастите, желанието за развиване на планинарски умения, свързани с оцеляването в природна среда, обусловиха разработването на проект “Mountain MOOCers”, финансиран по Програма „Еразъм+“. Адресирани към една активна и много мобилна аудитория, но същевременно налагащи се и като лайфстайл, тези планинарски пътувания с щипка приключение стъпват в реализацията си на интернет и социалните мрежи, на приложенията за телефони. Това заедно с вече посочените тенденции в нагласите на туристите и революцията в екипировката беше в основата за създаването на съвременни образователни продукти по проекта, свързани с планинарството. Курсовете може да откриете на уеб платформата на проекта напълно безплатно: http://mountainmoocs.com/

 

Настоящата публикация отразява единствено позицията на съставителя. ЦРЧР и ЕК не са отговорни за употребата на съдържащата се в публикацията информация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *