Предложения за нови политики в сферата на високопланинският туризъм

В рамките на проект „Нови политики за устойчив високопланински туризъм“ бяха представени проучване и добри практики в областта на управлението на хижите и туристическите клубове (дружества) в 5 алпийски страни – Франция, Италия, Швейцария, Словения, Австрия, и компедиум от препоръки за подобряването на политиката на управление на високопланинския туризъм, в частност хижите в България.

 

Проучването и препоръките бяха представени на съвместна конференция с Министерството на туризма, на 09 декември 2019 г., в Гранд Хотел София. Участниците в събитието имаха възможността и да разгледат специална изложба с фотографии от петте алпийски страни, посветена на темата, както и колекция от значки-символи на българският алпинизъм и планинарство от близкото минало. Изложени бяха и много информационни материали, които алпийските страни използват в предлагането на туристическите си продукти в планинските райони.

Присъстваха представители на Министерство на туризма, планински водачи и преподаватели от Национална спортна академия.

 

Можете да изтеглите документите от следната връзка: http://bit.ly/newhuts

 


Проект BG05SFOP001-2.009-0158 „Нови политики за устойчив високопланински туризъм“. Проектът се осъществява в рамките на процедура BG05SFOP001-2.009 „ПОВИШАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО УЧАСТИЕ В ПРОЦЕСИТЕ НА ФОРМУЛИРАНЕ, ИЗПЪЛНЕНИЕ И МОНИТОРИНГ НА ПОЛИТИКИ И ЗАКОНОДАТЕЛСТВО“, финансирана от Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Отказ от отговорност: Тази публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020. Съдържанието на настоящият материал отразява само авторските възгледи и по никакъв начин не може да бъде възприето за възгледите на Управляващият орган на програмата и ЕК.

  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *