ПРЕДСТОЯЩО: Информационна кампания „Активни и заети“

header_aktivni_publications

На 04.08.2016 г. ще се проведе първа част от информационната кампания „Активни и заети“. Събитието ще се осъществи в гр. Койнаре във връзка с изпълнението на проект BG05M9OP001-1.002-0034 „Активиране и осигуряване на заетост на младежи от Община Червен бряг“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд на Европейския съюз. Бенефициент по проекта е Община Червен бряг в партньорство с „Организация за научно практическо развитие на студентите“ (ОНПРС).

Информационната кампания се провежда с цел установяване на контакт и осигуряване на подкрепа на представители от целевата група по проекта – неактивни младежи между 18 и 29 г. Тя е част от Дейност: Идентифициране на икономически неактивни младежи до 29 годишна възраст включително, които не са в образование или обучение, и активиране за включването им на пазара на труда. Експерти от партньорските организации ще са на разположение за информиране, консултации, насочване и осъществяване на контакт за:

– Насочване на младежите към съответните Бюра по труда;

– Идентифициране на конкретни представители на целевата група за включване в субсидираната заетост в Община Червен бряг;

– Насърчаване за продължаване на образованието и/или обучение.

В рамките на кампанията ще бъдат раздадени информационни материали и ще бъде осигурен постоянен информационен щанд, където младежите могат да получат материали и практически съвети за активиране и включване в заетост/обучение/образование.

За повече информация следете www.chervenbryag.bg и www.onprs.eu.

footer_aktivni_chbriag_publications

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *