Стартира проект „Младежка гражданска инициатива“

Проект за предприемачество и иновации насърчава младите/младежите

Стартира проект 2015-I-BG01-KA347-013610 „Младежка гражданска инициатива“/“ Youth Citizens’ Initiative“, финансиран по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 3 „Подкрепа за образователните политики“ – децентрализирана дейност „Структурен диалог“. Проектът се изпълнява от „Организация за научно практическо развитие на студентите“ (ОНПРС). Общата му продължителност е 8 месеца.

Основната цел на проекта е насърчаване на активното гражданство на младите хора, чрез внедряването на иновативна платформа за диалог между младежите и лицата, отговорни за формиране на младежката политика на местно ниво.

Специфичните цели са:

– Изграждане на ефективен модел на съвместното сътрудничество между младите хора, младежките организации и отговорните за младежката политика по места;

– Увеличаване на ангажираността на младите чрез доброволчески дейности;

– Разширяване на познанията на младежите относно младежките политики и Европейската година за развитие.

В рамките на проекта ще бъдат изпълнени следните дейности:

– Разработване на платформа за онлайн консултации, срещи и иницииране на Младежки Граждански Инициативи (МГИ) – Чрез платформата основната целева група на проекта – младежите до 29 г., ще получат реална възможност да изразят мнението си относно определянето и осъществяването на приоритетите и политиките в областта на младежта на местно ниво.

– Пилотно иницииране на МГИ на територията на Столична община, район Студентски – Пилотно събиране на онлайн изявления за подкрепа за първата местна младежка гражданска инициатива на територията на Студентски град.

– Конференция, посветена на Европейската година за развитие, която ще постави своя акцент върху информирането и привличането на младите в името на развитието, насърчавайки ги да участват в различни доброволчески инициативи;

– Семинар за изграждане на ефективен модел за съвместно сътрудничество между младежите и местната власт и осигуряване на обратна връзка относно теми, засягащи младите хора.

За допълнителна информация и предстоящите събития по проекта – следете нашата страница и профил във Facebook! / Onprs Bulgaria


EU flag-Erasmus+_vect_POS_smallHRDC_BG&EN logo_vec

Настоящата публикация отразява единствено позицията на съставителя. ЦРЧР и ЕК не са отговорни за употребата на съдържащата се в публикацията информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *