Уроци по предприемачество

Сдружение „Експертен Пул – България“ стартира проект 2018-1-BG01-KA104-047418 „Entrepreneurship Pathways”. Целева група на проекта са 5 лица, експерти – част от мрежата на организацията.

Проектът цели да подкрепи професионалното развитие на работещите в областите на образованието, обучението и младежта, за да се отговори на някои от ключовите предизвикателства, пред които е изправена Европа в сферата на заетостта. Специфичните цели са:

–          Създаване на нови обучителни програми, базирани на модела за предприемачество на Европейската комисия – EntreComp;

–          Адаптиране в обучителния процес нови методи за работа, свързани с потребностите на лицата и актуалните промени на пазара на труда;

–          Повишаване капацитета на организацията в областите на образованието, обучението и младежта.

Експертите ще вземат участие в 3 структурирани курса: „Идеи и възможности“, „Ресурси“ и „В действие“, част от Рамката за компетентност в областта на предприемачеството – EntreComp. След провеждането на курсовете участниците ще бъдат включени в период на наблюдение на работата на колеги, с цел обмяна на опит за адаптиране на нови учебни методи в процеса на работа.

Основните резултати, към които проектът се стреми, са повишаване уменията на персонала, свързани с предприемачеството и неформалното образование; адаптиране в работния процес на нови методи за преподаване; разработване на нови учебни програми, базирани на EntreComp рамката; и повишаване на капацитета и международния обхват на организацията.

Продължителността на проекта е 13 месеца.

Проектът е финансиран по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“.


Настоящата публикация отразява единствено позицията на съставителя. Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура (EACEA) и ЕК не са отговорни за употребата на съдържащата се в публикацията информация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *